Vilka är vårens hårfärger och de hetaste frisyrerna? Det är alltid lika spännande att se vilka trender som träder fram. Jag har gjort mig egna tolkning av vårens trender inom både hårfärg, frisyr och styling.

Balayage

Vårens hårfärger kan vi börja med. Att ombre och sombre tog över 2016 kan vi nog alla enas om, i slutet av 2016 började även tekniken Balayage synas mer och mer. Det tror jag kommer överta 2017 totalt. Balayage är inte en hårfärg, utan en teknik man använder för att uppnå ett resultat. Balayage går inte att göra på alla utgångslägen, utan kräver ett väldigt bra utgångsläge. Balayage innebär att man gör frihandsslingor i ett hår. Man använder inte någon slanghätta eller folie, utan man ”målar” slingor i håret på frihand. Slingorna blir väldigt naturliga och mjuka och ger ett intryck av ett naturligt uppljusat hår.
vårens hårfärger

Bild tagen från Oliveras blogg

Långt eller kort

Enligt mig finns det inget mellanting i vår. Antingen ska det vara superlånga svall med löshår eller en kaxig kort bob! ”Lobben” tog över 2016, och ni som vågade klippa håret till en lob kan nu våga ta steget och klippa en kortare bob istället! Styla din bob med saltvattenspray och mycket volym eller gör en perfekt löning med inbjöd toppar.

Du som väljer att ha långt hår, kör all in! Löshår är ju det bästa som finns enligt mig, och man kan göra det väldigt naturligt och snyggt med dagens metoder. Jag har blivit frälst i att använda löshår med TAPE. Det är skonsamt, det går snabbt och man kan återanvända håret flera gånger.  Det långa håret ska stylas platt eller i väldigt stora lösa lockar.vårens hårfärger

Här nedan visar Olivera hur man gör en snygg volymlöning på ett kort hår!