Vad är olaplex? Behöver ditt hår olaplex? När använder man olaplex och hur fungerar det? Idag tänkte jag ge er lite svar på frågor om olaplex.

Vad är olaplex? Olaplex kan användas vid alla kemiska behandlingar. Ställ dig dessa frågor: Färgar frisörren ditt hår? Bleker frisören ditt hår? Permanentar frisören ditt hår? Använder du plattång, locktång eller fön? Om svaret är JA på någon av dessa frågor så är olaplex en bra idé!

Hur går det till när man gör en olaplex behandling?
Man kan göra det som en ”mini-treatment”, en fristående behandling eller tillsammans med hårfärg.

Mini-treatment
I en mini-treatment med olaplex så använder man endast olaplex N°2 efter schamponering. Detta kan man göra i samband med klippning, färgning eller till och med när du gör en tvätt & fön.

Fristående behandling
När man gör en fristående behandling läggs olaplex N°1  blandat med vatten på hela håret i 10 minuter. Sedan appliceras olaplex N°2 på hela håret, detta ska verka i minst 10 minuter. Därefter schamponerar man hårest och applicerar balsam.

Tillsammans med färg.
Olaplex behandling i färg går till på ungefär samma sätt, den enda skillnaden är att olaplex N°1 blandas i färgen och olaplex N°2 läggs på handdukstorkat hår efter att färgen har sköljts ur. Verkningstiden för olaplex är minst 10 minuter.

Hemma-behandlingen
Glöm inte att fortsätta behandlingen hemma med Olaplex N°3! Denna appliceras i handdukstorkat rent hår från rot till topp och har en verkningstid på minst 10 minuter. Därefter ska du schamponera håret och applicera balsam eller inpackning. Detta gör man för att förlänga resultatet av behandlingen.

TIPS: Jag brukar applicera olaplex N°3 i fuktigt hår innan jag går och lägger mig, sedan tvättar jag håret morgonen efter!
vad är olaplex