Trots att det börjar bli höst så är det väldigt populärt med blonda hårfärger. Därför tänkte jag ge er lite tips och information om vägen till att bli blondin. Det tar tid, det kräver hårt arbete och det kräver pengar. Så är det bara!

1. Ljusare hår kräver blekning
Har du ett tidigare färgat hår? För att ditt hår ska bli ljusare krävs det att du använder blekning eller avfärgning. Du kan INTE ljusa upp håret med en toning eller färg. Ett färgat hår kan endast bli ljust med hjälp av blekning/avfärgning. Ett ofärgat hår kan dock ljusas upp några steg med ljusfärg.

2. Det tar tid
Vill du bli ljusare i håret krävs det tid och tålamod, om du är mörkhårig från början kan du inte räkna med perfekt resultat efter en färgning, du kommer behöva genomgå några olika nyanser och färger innan du får färgen du önskar.

3. Steg för steg
Börja med att göra slingor och fråga din frisör när hen tycker att ditt hår kan klara av en omgång till. Kom ihåg att ju bättre du vårdar håret mellan frisörbesöken, desto snabbare kan du få färgen du önskar!

*Var beredd på att du behöver sköta om håret mer om du ljusar upp det, både direkt efter färgning och även när det har gått en tid.*

4. Slitage
Håret blir slitet när man ljusar upp det och det kräver mycket vård. Därför är det viktigt att du vårdar ditt hår med rätt produkter mellan frisörbesöken så att håret klarar av de kemiska behandlingarna. Ingen hårfärg är fin om håret är ovårdat! Var beredd på att du behöver sköta om håret mer om du ljusar upp det, både direkt efter färgning och även när det har gått en tid. Inpackningar är ett måste! Du kan även göra regelbundna behandlingar på salong för att hårkvaliten inte ska bli försämrad.

5. Ekonomi
Fundera på om du har råd att vara blondin. Hur länge klarar du av att gå med utväxt? Växer ditt hår snabbt? Att färga håret hos frisör varje månad blir ganska dyrt. Satsa på att färga in en lite mörkare bottenfärg så att utväxten inte blir så markerad, så ser håret fräscht ut en längre period och du behöver inte färga dig så ofta.

6. Och snälla, mitt bästa och absolut viktigaste tips: försök er inte på detta hemma! Det finns en anledning till varför man går en treårig utbildning och sedan jobbar 3000 timmar för att bli behörig frisör. Det är inte lätt att ljusa upp ett mörkt hår till en snygg ton utan att slita på hårkvaliten och utan att bli morotsfärgad i håret.

Här nedan ser ni en av förra veckans snygga blondiner som jag färgare:
tips

tips