Min kollega Mimmi fick en riktigt makeover av mig här om dagen! Från kall blond till varm mörkbrun med tape extensions. Resultatet blev verkligen helt fantastiskt!

I måndags lade jag ner många timmar på att göra min kollega Mimmi snygg i håret med tape extensions och ny hårfärg! Hon hade aldrig varit brunett innan, så jag tyckte verkligen att det var dags!

När man ska färga någon som är ljusblond till mörkbrun så är det inte helt lätt. Man kan inte bara lägga en mörk hårfärg på hela håret för då är det stor risk för att hårfärgen blir grönaktig i tonen, att hårfärgen blir ojämn och att färgen blir helt glanslös. Därför måste man göra något som heter ”förpigmentering.” Det innebär att man färgar in en varm ton i håret innan man lägger på den mörka hårfärgen. Vilken ton man väljer att förpigmentera med beror på hur mörkt resultatet ska bli. I detta fallet ville Mimmi bli mörkbrun, och då förpigmenterade vi med rött och koppar.

Hänger ni med? Det är svårt att prata klarspråk när man pratar frisörspråk…

Hur som helst. Jag började med att förpigmentera håret och därefter la jag två olika mörkbruna färger i håret. Jag applicerade en lite mörkare färg i hårbotten och en ljusare på längderna för att få en snygg skugga i botten. Jag tycker att det är smycket snyggare när håret i hårbotten är lite mörkare än hårets längder istället för att topparna är mörkare än botten.

När jag hade färgat håret var det dags att förlänga det. Jag har blivit helt frälst i tape extensions så det fick det bli. Vi valde 50 cm hår och eftersom att Mimmi hade väldigt tjockt hår naturligt så fick jag sätta i väldigt mycket tape-hår. Men resultatet blev ju helt amazing! Här nedan får ni se före bild, bild på hur håret såg ut efter förpigmenteringen och efter bild! Både framifrån och bakifrån,

FÖRE
EFTER FÖRPIGMENTERING:

EFTER!

FÖREtape extensions

EFTER FÖRPIGMENTERINGtape extensions

EFTER!tape extensions

tape extensions