Silverschampo, något som var och varannan blondin använder nu för tiden. Sliter det på hårets kvalité eller är det en myt? Det ska ni få svar på idag!

Silverschampo är en av de mest sålda produkterna på salongen just nu. Det behövs för att kunna uppnå och behålla den superkalla blonda hårfärgen som kunderna vill ha idag. Här är några frågor som många av mina kunder ställer angående silverschampo:

Sliter silverschampo på hårets kvalité?

Svar: Nej det gör det inte. Silverschampo fungerar som vilket annat schampo som helst men var noggrann med vilket märke du köper. Vissa silverschampon är väldigt djuprengörande och därmed lite extra uttorkande. Det viktiga är att du inte låter silverschampot verka för länge i håret. När du låter schampot sitta flera minuter (eller timmar) så blir håret väldigt uttorkat. Det spelar ingen roll om du använder ett fuktschampo eller ett silverschampo, om du låter det verka för länge så torkas håret ut. Tänk dig att du låter en tvål sitta på händerna i flera minuter utan att du sköljer av den. Vad händer? Dina händer kommer förmodligen bli väldigt torra.

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Svar: Hur ofta man ska använda silverschampot är väldigt individuellt. Har du en väldigt kall hårfärg så skulle jag rekommendera att du använder det vid varje tvätt. Börja med ett vanligt schampo och tvätta håret rent, använd sedan silverschampot och skölj direkt. På så sätt får du lite kalla pigment varje gång du tvättar håret och din hårfärg kommer hålla sig snygg längre. När man använder silverschampot varje gång man tvättar håret så får man en jämnare färgton och håret hinner inte gulna. Använder man det bara en gång i månaden och låter det sitta i en timme så blir färgen ojämn och håret blir uttorkat.

Gör silverschampot håret ljusare?

Svar: Nej absolut inte. Håret får endast en kallare färgton och de varma tonerna nyanseras bort. Det finns inga blekande medel i silverschampon. Många tycker att håret ”upplevs” ljusare men det är bara en illusion.

Vilket är det bästa silverschampot?

Svar: Det absolut bästa silverschampot jag någonsin testat är Clean Blonde från Fudge. Schampot löddrar mycket och är enkelt att fördela jämnt i håret. Och det ger mycket effekt! Man behöver verkligen inte låta det sitta, det används som ett helt vanligt schampo och är väldigt vårdande och fuktgivande.

Ett annat tips på silver-produkter är fudge silvermousse Hothead Violet och Tri-blo silverspray. Det är produkter som används i nytvättat handdukstorkat hår och som är vårdande samtidigt som de effektivt nyanserar bort varma toner.

På bilden ser ni Fudge silver mousse och Clean blonde silverschampo.
Pris: 189kr/stBildkälla