”Jag vill färga håret till en sandblond färg” Men vad är egentligen sandblond för färg? Vi har alla olika uppfattningar om hur olika hårfärger ser ut, så försök att vara riktigt tydlig när du förklarar hur du vill att resultatet ska bli.

Alla har olika uppfattningar och åsikter om vad som är sandblondt, chokladbrunt, ljusbrunt, mörkblondt osv. Men finns det verkligen någon guide som ger oss en exakt mall över hur olika hårfärger ser ut? Svaret är nej!  Det finns nog flera hundra olika sandblonda, mörkblonda,askbruna, chokladbruna och kopparfärgare toner. En hårfärg som är mörk för dig kanske inte din frisör uppfattar som mörk? Var väldigt tydlig med hur DU uppfattar färg och ljushetslägen. Annars är det väldigt lätt att resultatet blir fel. Så… för att du och din frisör inte ska missförstå varandra, ta alltid med dig en eller flera bilder på hur du vill att resultatet ska bli.

Jag tycker att det finns flera olika sorters sandblond, man kan ju vara väldigt ljust sandblond eller lite mörkare. Sandblonda färger finns ju i både varma och kalla i toner, och det är det som är så svårt att få en jämn balans i. Här nedan ser ni några olika ”sandblonda” nyanser som jag har gjort på mina kunder:

sandblond

sandblond

sandblond