Idag var vi runt på några olika salonger i LA och hade lite ”studiobesök” kan man säga. Hos vissa fick vi bara kika in lite snabbt och några gav oss en riktig rundtur.

Det finns väldigt många salonger i LA och det var svårt att hitta de bästa. Vi är väldigt nöjda med dem vi hittade och vi känner att vi fick väldigt mycket inspiration under dagen! Det är så roligt att de hur andra frisörer jobbar och att jämföra sig med andra salonger. Vi har insett att många salonger har en receptionist som sköter det mesta kring bokningar och kundbemötande i entrén. Inte alla receptionister var speciellt trevliga dock, och det är ju verkligen något som salongerna förlorar på. Vissa salonger hade till och med en person som parkerade kundernas bilar utanför, hur coolt är inte det?

Salong three

Den första salongen vi besökte hette Salong tree och det var en ganska liten salong. Känslan var väldigt familjär och vi blev väl omhändertagna direkt när vi gick in genom entrén. Salongen var väldigt genomtänkt och frisörerna som jobbade där hade känt varandra i 10-20 år. Kunderna verkade trivas och det kändes som att det var väldigt avslappnad och skön stämning i salongen.

Daniel Alfonso Mens Salon

Av en ren slump trillade vi in på denna fantastiskt coola salongen! Väggarna var matt-svarta, det doftade herr-parfym och det dånade trendig musik ut högtalarna när vi kom in. Denna salongen tillhörde en youtuber som hette Daniel Alfonso och hans fru. Här blev vi inte lika väl omhändertagna, det kändes som att alla hade ganska mycket att göra. Men tillslut fick vi en pratstund med receptionisten som berättade att salongen hade funnits sedan mars 2016- precis som LYX!

Sammanfattning

Att det finns sjukt coola salonger här i LA är det ingen tvekan om! Vi har hittat både fördelar och nackdelar hos salongerna och vi har så många nya idéer! Vi vill ju alltid utvecklas och hitta på nya saker för att både vi som frisörer och ni som kunder ska tycka det är roligt att komma till LYX!