Idag försöker vi ofta få en naturlig hårfärg på konstgjord väg. När man är hos frisören så vill man ofta ha en stor förändring med man vill fortfarande att det ska se naturligt ut. Det är dock inte så enkelt.

Men vad är hemligheten bakom en naturlig hårfärg? Att gå från brunett till blondin på en färgning blir oftast inte så naturligt. Detta beror på att när du till exempel ljusar upp ett helt hår så kommer det fram oönskade nyanser fläckvis i håret. hårbotten blir något ljusare, mellanpartiet blir gul/orange och topparna kanske får en röd nyans. Det är nästan omöjligt att få resultatet att se naturligt ut då.

Hemligheten bakom att få en naturlig hårfärg på konstgjord väg är att göra små förändringar i taget. Oavsett om du vill bli ljusare eller mörkare så blir det alltid snyggast om man gör små förändringar. Slingor är en superbra teknik! Gör några ljusa slingor om du vill få en ljusare känsla, eller några mörkare slingor och en mörkare bottenfärg om du vill bli mörkare. Man kan även tona ner hela håret 2-3 steg mörkare om man inte känner för en slingad hårfärg.

Så, små förändringar i taget ger de bästa resultatet! Jag tycker inte att man ska bli mer än 3 steg ljusare eller mörkare under en färgning. Hårfärgen kommer hålla sig mycket snyggare om du följer dessa ”regler” när det gäller färgning. Och du kommer själv kunna vänja dig vid de ljusare/mörkare håret enklare om du gör det successivt.

I höst är det just naturliga hårfärger som gäller. Mörkare bottenfärger och ljusare längder, bruna nyanser eller teracotta-koppar. Jag älskar det! Här är en brun hårfärg som jag gjorde på min kund idag. En riktigt snygg uppfräschning av färgen som vi gjorde sist! Idag gjorde jag bara en mörkare bottenfärg och en kallare lite mörkare toning på längderna. Så naturlig och fin!
naturlig

naturlig

naturlig