Vill du bli ljusare i håret? Det är inte lätt att gå från att vara mörkhårig till att bli blond. Det är en stor process som innefattar mycket jobb & mycket slitage på ditt hår. Räkna inte med att bli ljus på en färgning, detta tar oftast ca 2-4 färgningar beroende på hur mörk du är & hur ljus du vill bli.

För det första så går det inte att färga håret ljusare med en oxidationsfärg eller en toning. Man måste bleka håret för att färgen ska bli ljusare. Lägger du en färg så blir håret bara mörkare om du tidigare har färgat håret. Naturligt(ofärgat) hår går att ljusa upp några steg med enbart oxidationsfärg. Men om du har färgat håret mörkt så måste du bleka håret för att få bort den mörka färgen.

Avfärgning
Om du har färgat håret flera gånger så kan det vara bra att börja med en avfärgning. När man avfärgar håret får man bort det yttersta färglagret & håret får oftast en lite röd/orange/gul ton.

Slingor
Därefter är det bara att börja slinga, för att hårets kvalité ska behållas så bra som möjligt så är slingor det bästa alternativet. Många slingor i flera omgångar. Vänta ca 1-2 månader mellan färgningarna så att håret hinner återhämta sig. När man slingar håret så kommer det ofta fram varma nyanser som man då får dämpa med en kall toning om man vill ha en askig blond färg.

Detta är ingenting vi rekommenderar att man försöker sig på hemma. Blekning sliter väldigt mycket på håret och om man inte gör rätt så riskerar man att håret går av.

Det är himla dumt att färga håret hemma över huvud taget faktiskt. Det finns en andledning till att man går en treårig utbildning för att lära sig färg & inte ens då är man färdigutbildad. Alla hår reagerar olika & resultatet blir olika beroende på vilket hår man har. Så snälla, för allas skull: experimentera inte med hårfärgen på egen hand!

Så, om du vill bli ljusare i håret, boka en frisörtid! Till exempel HÄR

ljusare

ljusare

ljusare