Visst är det kul att söka på olika hår-taggar på sociala medier och komma in på hår-konton med massa inspiration på olika slags drömhår?
Någon som sitter på stranden med perfekt ruffsigt beach-lockigt hår. Eller bilden på två tjejer som flätat ihop sina långa hår till ett hjärta? Alla dessa hår är färgade i den perfekta hårfärgen, ellerhur? Det kan vara jättemörka slingor i ett superljust hår, men som ändå ser väldigt naturligt ut. Eller en ombre som går från att vara svart i botten till att vara vit på längderna, utan någon markerad kant någonstans. Självklart har alla dessa hårfärger den perfekta nyansen, inga gula toner någonstans!

Hur som helst, det jag vill komma fram till är att med alla instagramfilter och effekter som går att använda i dagens läge är det så lätt att ändra hårfärgen på bilden med ett enda knapptryck! Det finns tyvärr ingen hårfärg som heter valencia… Förstår ni vad jag menar?

Jag älskar när mina kunder har med sig inspirationsbilder, för då kan man få en uppfattning om ungefär hur kunden vill se ut i håret.  Nästan varje dag på jobbet får jag se bilder på önskemål om hur mina kunder vill att deras hår ska se ut. Det som är negativt med dessa bilder är dock att nästan varje bild har någon form av filter eller förbättrad ljusstyrka/kontrast. Många av bilderna är till och med tagna i en studio med det perfekta ljuset och en proffsig kamera. Det är många gånger helt omöjligt att skapa hårfärgen på bilderna tyvärr, för det finns inte någon som går och redigerar ditt hår i verkligeheten! Det jag vill säga är att man behöver inte googla allt för mycket på vilken hårfärg man vill ha, för i slutändan spelar det nästan ingen roll. Här är några hårfärger som jag har lagt på ett filter på. Bilderna till vänster är orginalbilderna och bilderna till höger har jag lagt filtret ”Valencia” på instagram, ser ni vilken stor skillnad det gör?