Styling är A och O för att en hårfärg ska se snygg ut. Det behöver inte ta så lång tid att styla sitt hår, och man ska inte behöva göra det varje dag. Min mamma kommer till mig på salongen varje vecka och tvättar och stylar sitt hår. Stylingen håller sig oftast till hennes nästa besök.

När man gör en noggrann styling så blir det en hållbar sådan. Om man har lockat håret en dag ska man inte behöva göra det igen förens nästa gång man tvättar håret. Blir dina lockar platta? Då har du förmodligen slarvat med din styling.

Här kommer mina bästa tips för att få en hållbar och lyckad styling:

  1. Börja med att tvätta håret noggrant. Tvätta håret två gånger med schampo, handdukstorka och applicera balsam eller inpackning.
  2. Direkt efter att dihar kommit ut ur duschen ska du applicera dina stylingprodukter. T.ex. En volym mousse i botten, en föningskräm och ett saltvattenspray på längderna.
  3. Föna håret, noggrant! Håret ska vara 100% torrt innan du börjar använda ditt stylingverktyg.
  4. Applicera ännu en stylingprodukt i håret. T.ex. ett värmeskydd eller en saltvattenspray för att få mer stadga.
  5. Dela upp håret och locka/platta varje passé noggrant! Låt varje lock svalna i håret och rör inte lockarna förens hela håret är färdiglockar, svalnat och fixerat med hårspray. När ditt hår fortfarande är varmt så är det fortfarande formbart och om du kammar ut lockarna för fort så kommer dom falla och bli platta.
  6. Använd hårspray efter att du har borstat ut lockarna.

Klart! När du sedan ska sova är det bra om du samlar ihop håret till en låg tofs i nacken. På så sätt slipper du att håret blir tovigt under natten och du slipper borsta tovor i håret på morgonen.

För två veckor sedan gjorde jag denna snygga hårfärgen på min mamma. Lite ljusare än vad hon har haft innan: