Att få grått hår är oftast inte förknippat med bra saker. Man kan känna sig gammal, det är jobbigt att färga utväxten så ofta och man känner sig inte bekväm i den nya ljusa hårfärgen som börjat komma i hårbotten. MEN det kan ju vara så snyggt! Speciellt nu när grått hår faktiskt är modernt!

För några veckor sedan hade jag en kund som blivit trött på att ständigt färga bort sin grå utväxt. Hon hade blivit okej med att hon hade fått grått hår, och ville inte längre dölja det. SÅ KUL och coolt tyckte jag!

Men hur gör man då för att färga håret grått? Måste man vänta på att den naturliga grå hårfärgen ska växa ut eller kan man göra något för att underlätta? Man kan inte färga ett brunt hår grått utan att först bleka upp håret så att det blir vitt. Som jag har skrivit i tidigare inlägg: Om du har ett brunt papper och målar en ljusgrå tusch penna på pappret så blir ju inte färgen grå. Den blir mörkare brun såklart. Samma sak gäller med håret!

Det vi började göra var att avfärga hela håret för att få bort så mycket färg som möjligt. När avfärgningen var klar så hade håret en skrikande ljusgul nyans. Då kunde jag lättare tona in håret i en gråare hårfärg. För om du målar en grå penna på ett ljusgult papper så blir den ju faktiskt ganska grå ändå. Men det kan ändå lysa igenom lite gula nyanser i vissa ljus såklart. 😉

Sedan får man ju aldrig den där ”naturliga” silvergrå hårfärgen som man får i hårbotten. När man färgar grått hår så blir det alltid en mer onaturlig grå/vit nyans. Men det blir ju väldigt mycket mer likt den grå bottenfärgen i alla fall.

Här nedan ser ni Förvandlingen från mörkblont till grått hår. Den gamla hårfärgen släppte faktiskt förvånansvärt bra och vi fick till en riktigt snygg grå nyans. Men vi behöver nog färga håret en gång till innan vi är i mål…

FÖRE (här har kunden gjort en avfärgning förra frisörbesöket då hon var mycket mörkare innan)
EFTER!

Snyggt va?