Föning

För ett tag sedan gjorde jag en supersnygg hårfärg och föning på min vän Anna.

Någonting jag tycker att alla ska bli bättre på är just att föna håret. Ett hår blir aldrig lika snyggt när det får självtorka som när du gör en grym föning (om du inte har ett väldigt lockigt hår, för det blir nästan alltid bäst när det får självtorka)

Hur ska man lyckas med sin föning då? För det första måste du använda bra produkter som passar just ditt hår. Börja i botten & jobba dig ut till topparna.

1. En volymprodukt är alltid bra att börja med, applicera produkten i hårbotten & eventuellt lite i längderna.

2. Föningskräm! Någon produkt som hjälper håret att forma sig som du vill & som gärna ger glans & stadga.

3. Hårolja/antifrissprodukt. Har du väldigt frissigt hår? Applicera en produkt som motverkar frissighet så underlättar det din föning!

Såhär gör du:
Börja med att föna håret upp & ner, se till så att hårbotten torkar 100% innan du vänder upp huvudet igen. Du kan sedan välja att torka hela håret upp och ner eller testa en lite mer komplicerad föning med rundborste. Om du vill föna håret med rundborste är det viktigt att du delar in håret i delar så att du kan fokusera på lite hår i taget. Börja t.ex. med att föna hela luggen framåt och böj eventuellt in topparna med en rundborste. Sedan gör du så med allt hår och avslutar med kall luft.