Att bli blondin är inte alltid så enkelt. Men att bli mörkare är inte heller så lätt som man tror! Om du har varit ljushårig en längre tid så måste du vara beredd på att det tar tid innan man kan få färgen att fästa i håret igen.

Att vara blondin är ju alltid snyggt och fortfarande väldigt trendigt. Men nu till hösten/vintern är det många som är trötta på sitt sommarblonda hår. Man vill fortfarande vara blond, men bara något steg mörkare. Problemet är bara att det är ganska svårt att få till en snygg jämn färg på ett tidigare blekt hår. Detta beror på att håret är olika slitet. Håret i botten och topparna har olika kondition och därmed suger de åt sig färg olika mycket.

Detta är exempel på bilder som många kunder visar:
blondin

blondin

blondin

blondin

blondin

Tänk noga igenom hur du vill att resultatet ska se ut så att du och din frisör inte missförstår varandra. Är du rädd för att håret kommer kännas för mörkt är det bättre att välja en ljusare nyans. Tänk också på att vara realistisk när du letar hårfärgs-inspiration! Hitta bilder på hår som liknar ditt eget i både längd och kvalité. Kommer du styla håret mycket? Om inte så måste du tänka på att välja en färg som inte kräver så mycket styling.

Här är saker du kan tänka på när du väljer hårfärg:
1. Vill du ha en mörkare bottenfärg än längderna? Ska det i så fall vara stora kontraster?
2. Vill du ha en varm eller kan färgton?
3. vill du ha väldigt markerade ”randiga” slingor eller tunna?
4. Har du uppklippt hår eller jämnlångt? Hur kommer det påverka resultatet?
5. Hur kommer du ta hand om håret efter färgningen?

Jag tycker att är snyggt att vara blondin hela hösten, men det är kul med något nytt! Fråga din frisör vad du passar i och kom överens om en snygg färg!