Idag tänkte jag ge er lite blondin-inspiration och tips! Nu till våren är det väldigt många som vill bli ljusare i håret. Men hur går man till väga och hur ska man ta hand om ett ljust hår?

För att bli blondin krävs väldigt mycket jobb och ansträngning från både dig och din frisör. Man kan inte alltid få den perfekta blonda hårfärgen på en färgning. Därför behöver du ha väldigt mycket tid och tålamod, samt kunskap om hur du ska underhålla ditt hår hemma.

Det krävs det ganska mycket jobb med att vara blondin om man inte är blond naturligt.
Till exempel:

  1. Man behöver färga håret ofta, det är inte snyggt med flera centimeters utväxt. Vill du ha en kall blond hårfärg så behöver du fräscha upp längderna väldigt ofta eftersom att de kan bli gulare med tiden.
  2. Håret slits av blekning, därför behöver man klippa topparna oftare.
  3. Håret blir torrt av blekning, därför behöver man använda rätt schampo och balsam, samt använda inpackning och återfuktande hårprodukter.
  4. Det kostar pengar. Dels att bli ljusare i håret, men även att underhålla en blond färg. Om du är mörkhårig och vill ljusa upp håret så kostar det kanske mellan 1000-2000kr per frisörbesök. Man får inte alltid en ljus färg på första färgningen, så det kan ta upp till 5 gånger innan du blir nöjd. Då är vi uppe i mellan 5000-10.000 kr… Sedan när du väl har fått den snygga blonda hårfärgen du önskar så kanske du behöver färga håret varannan månad för att underhålla hårfärgen.
  5. För att färgen ska hålla en snygg kall/varm ton så behöver man använda silverschampo/silverbalsam eller någon guldig färgbomb. En kall hårfärg kan kräva både silverschampo, silverbalsam, silverinpackning, silvermousse samt silverspray för att hållas kall.

 

Denna fantastiska hårfärgen gjorde jag på Emma förra veckan. Eftersom att hon redan var väldigt ljus och kall så var det inte svårt att göra en silverblond hårfärg. Detta är nästan omöjligt att göra på ett mörkt hår.

Denna hårfärgen gjorde jag på min kund Ella för två veckor sedan. Det är en mer rimlig nivå att lägga sig på om man har ett mörkt utgångsläge. Det är bättre att ljusa upp håret stegvis om man vill behålla kvalitén på håret.

Och här nedan har vi en varmare nyans som jag gjorde på min mamma i veckan. Hon hade ett väldigt mörkt varmt utgångsläge och då blir även resultatet varmare.