bloggen2

Fullbokat – 6 veckors väntetid och väntelistan börjar bli full

Just nu har vi väldigt fullbokat på salongen. Vi har ca 6 veckors väntetid, och en väntelista som börjar bli full.

Att vi har det så fullbokat är väldigt roligt men samtidigt väldigt stressande. Vi vill ju hinna med alla kunder innan midsommar, skolavslutning, student, bal och allt vad det nu är som väntar. Men vi har tyvärr inte möjlighet till detta. Vi jobbar redan mer än 100% och vi försöker pressa in så många kunder som möjligt under dagarna.

Vi har en väntelista som man kan skriva upp sig på om man vill. När vi får ett återbud ringer vi första personen på listan för att se om det är en tid som passar hen. Just nu börjar även den listan bli väldigt full. Ett tips är att ringa och skriva upp sig på listan så fort som möjligt om man vill ha chans till att få en återbudstid.

Vi är så stolta och glada över att allt har gått så bra och för att ni vill komma till oss. Och vi gör allt för att hinna med så många kunder som möjligt.

 

Foto: Linda Himsel

Drinkar, tapas, hotellfrukost och helg!

Äntligen fint väder igen! Igår passade vi på att sitta på Pinchos uteservering och dricka drinkar och äta goda tapas. Idag började dagen med hotellfrukost med jobbet.

Att dricka drinkar och äta god mat på uteserveringar är ju något av det bästa man kan göra när det är fint väder! Igår och idag har det varit riktigt varmt och skönt.  Nu hoppas jag inte att vädret vänder igen, det får gärna vara såhär resten av sommaren nu. Kvällen igår spenderades på Pinchos med Emma, Viktor, Olivera och Angelina. Jag testade tre nya tapasrätter som jag verkligen kan rekommendera: smördegsknyte med nötfärs, Biff teriyaki med ryggbiff och Vårrullar med sötsur chillisås. Sedan tog jag den veganska hamburgaren med, som jag inte ens visste var vegansk. Allt var som vanligt jättegott såklart!

I helgen blir det mycket jobb. Jag jobbar länge i morgon och på söndag ska jag vara med på Moveit´s dansuppvisning. Jag har ju dansat burlesque hela denna terminen och nu är det dags att visa vad vi har lärt oss 😉

Schampo – 20% rabatt på LYXVXO

Denna veckan har vi hela 20% rabatt på alla schampon på salongen! Om du är i behov av schampo är det dags att fynda!

Schampo är ju något man alltid behöver ha påfyllning av, i alla fall jag. Jag är en sån person som alltid måste ha backup hemma om något skulle ta slut. Jag fyller alla skåp och lådor med olika produkter, toalettpapper, diskmedel & sköljmedel så att det aldrig ska behöva ta slut. Haha! 

Denna veckan kan man fynda schampo till 20% rabatt på salongen, perfekt för dig som till exempel behöber silverschampo från fudge.  Denna veckan kostar det endast 151kr! Varför inte passa på att köpa två?

Silverschampo – Sliter det på hårets kvalité?

Silverschampo, något som var och varannan blondin använder nu för tiden. Sliter det på hårets kvalité eller är det en myt? Det ska ni få svar på idag!

Silverschampo är en av de mest sålda produkterna på salongen just nu. Det behövs för att kunna uppnå och behålla den superkalla blonda hårfärgen som kunderna vill ha idag. Här är några frågor som många av mina kunder ställer angående silverschampo:

Sliter silverschampo på hårets kvalité?

Svar: Nej det gör det inte. Silverschampo fungerar som vilket annat schampo som helst men var noggrann med vilket märke du köper. Vissa silverschampon är väldigt djuprengörande och därmed lite extra uttorkande. Det viktiga är att du inte låter silverschampot verka för länge i håret. När du låter schampot sitta flera minuter (eller timmar) så blir håret väldigt uttorkat. Det spelar ingen roll om du använder ett fuktschampo eller ett silverschampo, om du låter det verka för länge så torkas håret ut. Tänk dig att du låter en tvål sitta på händerna i flera minuter utan att du sköljer av den. Vad händer? Dina händer kommer förmodligen bli väldigt torra.

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Svar: Hur ofta man ska använda silverschampot är väldigt individuellt. Har du en väldigt kall hårfärg så skulle jag rekommendera att du använder det vid varje tvätt. Börja med ett vanligt schampo och tvätta håret rent, använd sedan silverschampot och skölj direkt. På så sätt får du lite kalla pigment varje gång du tvättar håret och din hårfärg kommer hålla sig snygg längre. När man använder silverschampot varje gång man tvättar håret så får man en jämnare färgton och håret hinner inte gulna. Använder man det bara en gång i månaden och låter det sitta i en timme så blir färgen ojämn och håret blir uttorkat.

Gör silverschampot håret ljusare?

Svar: Nej absolut inte. Håret får endast en kallare färgton och de varma tonerna nyanseras bort. Det finns inga blekande medel i silverschampon. Många tycker att håret ”upplevs” ljusare men det är bara en illusion.

Vilket är det bästa silverschampot?

Svar: Det absolut bästa silverschampot jag någonsin testat är Clean Blonde från Fudge. Schampot löddrar mycket och är enkelt att fördela jämnt i håret. Och det ger mycket effekt! Man behöver verkligen inte låta det sitta, det används som ett helt vanligt schampo och är väldigt vårdande och fuktgivande.

Ett annat tips på silver-produkter är fudge silvermousse Hothead Violet och Tri-blo silverspray. Det är produkter som används i nytvättat handdukstorkat hår och som är vårdande samtidigt som de effektivt nyanserar bort varma toner.

På bilden ser ni Fudge silver mousse och Clean blonde silverschampo.
Pris: 189kr/stBildkälla

Blonda kalla hårfärger- snyggt men slitsamt!

Blonda kalla hårfärger är något jag gör väldigt mycket på salongen. Speciellt nu till sommaren! Men sliter det mycket på håret att vara ljus och kall?

När man gör blonda kalla hårfärger så sliter det en del på hårets kvalite. Anledningen till detta är att när man gör en hårfärg kall så blir den automatiskt lite mörkare. Det gör att om man vill få till den perfekta blonda kalla hårfärgen så måste man bleka upp håret så att det blir ljusare än vad man tänkt sig. Så att man sedan kan ”mörka” ner den ljusa hårfärgen med en kall toning. Därför måste man bleka håret längre och med en starkare blekning för att kunna uppnå dessa ljusa färger. Förstår ni vad jag menar?

Svarthårig till blond på 5 timmar!

Idag gjorde jag en kund som var svarthårig blond på fem timmar. Hon hade bokat en behandling som kallas för ”GO BLONDE” på salongen.

Att gå från att vara svarthårig till att bli blond på en dag är näst intill omöjligt på vissa hår. Men med rätt hår, rätt teknik och lång tid så är det möjligt. Idag hade jag en kund som hade svart hår med en väldigt ljus utväxt. Hon ville bli ljus i hela håret, och jag sa till henne att det förmodligen kommer ta tre gånger innan hon har sin drömhårfärg. Men efter många timmar lyckades jag ljusa upp hennes svarta hår!

Såhär gick det till:
Jag började med att göra en avfärgning(9%) och en olaplexbehandling, sedan fönade jag hela håret. Därefter applicerade jag en mörkare bottenfärg (5,1 med 6%) och gjorde ljusa slingor i hela håret(6 & 9%). Mellan de ljusa slingorna la jag en mörkare färg för att dämpa de röd/orange tonerna som hade kommit fram (8,71 med 6%). Efter det sköljde jag slingorna och tonade slingorna i en kallare ton (9,12 med 1,5%)
Jag använde olaplex i alla blekingar och färger som jag applicerade, och så gjorde jag även olaplex no2 efter färgbehandlingen.

Här nedan ser ni hela processen:

FÖRE- Svarta längder och blond botten:

Efter avfärgningen- Blond botten och orange/ gul/ röda längder:

EFTER! 

Resultatet i dagsljus: